0
Your Cart

Příprava kakaa

Pražené kakao se připravuje podobně jako káva, základní a nejobvyklejší způsoby přípravy jsou:

FILTR

Upozorňujeme, že na kakao není vhodný papírový filtr, ale kovový!

  • DOPORUČUJEME Phin filtr (ideálně střední velikost): Do filtru vložte cca 3 lžičky kakaa (6–7 g) a lehce přitiskněte sítkem, filtr položte na šálek a sítko polijte malinkým množstvím horké vody, aby se vložené kakao zvlhčilo. Po 20ti sekundách můžete celý Phin filtr naplnit horkou vodou a přikrýt pokličkou. Zhruba po 3–5 minutách dojde ke kompletnímu prokapání.
  • Kovový filtr (určen pro Chemex/V60): Do filtru vložte 2 polévkové lžíce kakaa (12,5 g) a pomalu je zalévejte 240 ml horké vody (praktická je k tomu konvice s „husím/labutím krkem“)

FRENCH PRESS

Na jeden hrnek (cca 240 ml vody) budete potřebovat 2 polévkové lžíce kakaa.

Postup: Zalijte 2 polívkové lžíce kakaa (12.5 g) horkou vodou a krátce zamíchejte. Nechte 6 až 8 minut louhovat. Poté opět zamíchejte, po 1-2 minutách stlačte a vylijte do hrnku.

V PŘEKAPÁVAČI

Vlastníte-li elektrický kávový překapávač, který má kovový nebo jiný permanentní filtr (např. z nylonu), lze použít i ten. Ještě lepší je, když na něm máte program „pomalé překapávání“.

DALŠÍ ZPŮSOBY PŘÍPRAVY

Další způsoby přípravy pro vás testujeme. Meze se nekladou, takže nevylučujeme, že nás někdo z vás s něčím předběhne. Naše zkušenosti sdílíme na sociálních sítích. Budeme rádi, když nám odhalíte, jak si kakao připravujete Vy a na jaké vychytávky jste přišli – pište, sdílejte, posílejte fotky či videa.